Csillagképek

Megtetszett egy csillagkép?

Szeretnéd otthonodban látni? Itt a lehetőség, most 16 csillagkép közül választhatsz a Viro Emlékőrző kínálatából.

A csillagkép olyan csillagok csoportja, amelyek szabad szemmel láthatóak, amelyek képi formákat vagy körvonalakat alkotnak. A Nemzetközi Csillagászati ​​Unió 88 különböző konstellációt ismer fel.

Csillagkép

A “csillagkép” kifejezés a csillagok sorozatából származik. A nagyon korai civilizáció óta az emberek a csillagok éjszakai égboltjára néztek, és a csillagok elrendezésében láttak képeket. A különböző kultúrák különböző történeteket fogadtak el, hogy megmagyarázzák ezeket a mintákat. Az emberek azt hitték, hogy a csillagok mitológiai emberek, állatok, istenek vagy tárgyak.

Vannak olyan csillagcsoportok is, amelyek csillagzatok néven ismertek, és amelyeket a Nemzetközi Csillagászati ​​Unió nem hivatalosan elismert csillagképként, de világszerte ismertek. Az asterizmus egy példája a Nagy Dipper (más néven az eke), amely az Ursa Major konstellációjának részét képezi. Az asterizmusok egy konstelláció részeként vagy több csillagképből álló csillagokból alakíthatók ki.

A kínálatunkban választható csillagképek:

Virgo (Szűz), Libra (Mérleg), Cancer (Rák), Gemini (Ikrek), Taurus (Bika), Sagittarius (Nyilas), Scorpio (Skórpió), Leo (Oroszlán), Orion, Aries (Kos), Pisces (Halak), Aquarius (Vízöntő), Capricorn (Bak), Auriga (Szekeres), Big Dipper (Nagy Göncöl), Andromeda

Megrendelem